неделя, 11 октомври 2020 г.

Кипър: Ормидия е зона свободна от 5G

 


 КИПЪР: Общинският съвет на Ормидия обяви селището за зона свободна от 5G

Общинският съвет единодушно е решил да се противопостави на поставянето на нови 5G антени.

„Въз основа на изследвания и получени данни се оказва, че новото поколение мобилни мрежи излъчва силна степен на радиация с потенциално дълготрайни и вредни ефекти върху здравето на своите граждани“, се казва в писменото изявление на общинския съвет, противопоставящо се на 5G клетъчни антени.

Общността на Ормидия вече е определена като „зона свободна от 5G “.

Документът за позицията на Медицинската асоциация Pancyprian и Кипърската национална комисия по околната среда и детското здравеопазване относно 5G е озаглавен „Рисковете за общественото здраве от използването на 5G мрежата“ и е изпратен на парламентарните комисии на Кипър по околна среда и здраве. Документът за позицията се основава на историческата Декларация от Никозия от 2017 г.

Документът за позицията подчертава липсата на проучвания за безопасност, увеличаването на експозицията и потенциалните взаимодействия на мрежата с други телекомуникационни мрежи. Документът също така подчертава липсата на надежден метод за измерване на нивата на радиация в реални ситуации - въпрос, повдигнат в Доклада на Европейския парламент за 2019 г. „Състояние на внедряване на 5G в Европа, САЩ и Азия“, който гласи, че „ проблемът е, че в момента не е възможно да се симулират или измерват точно 5G емисии в реалния свят. "

Кипър вече предприе решителни политически действия за защита на общественото здраве, като стартира кампания за повишаване на осведомеността относно въздействието на безжичната радиация върху здравето, създаване на образователни видеоклипове, премахване на безжична връзка от болницата на архиепископ Макариос и ограничаване на Wi-Fi в училищата.

Над 500 града в Италия са приели резолюции за спиране на 5G до приключване на изследванията за безопасност. В Съединените щати окръг Хавай прие резолюция за спиране на 5G, както и Фарагут Тенеси и Ийстън Кънектикът. Цели страни като Франция, Швейцария и Нигерия водят национален разговор за безопасността на 5G и започват големи разследвания, за да проучат въпроса за безопасността.

Граждани от цялата страна на Кипър се насочиха към полицейските участъци на острова в различни градове, за да подадат сигнал срещу началника на отдела за телекомуникации (еквивалентно на ръководителя на FCC), както и срещу заместник-министъра на научноизследователската иновация и Digital Policy, изискваща започване на разследване за нарушения на наказателния кодекс заради планираното лицензиране на 5G.

Въз основа на кипърския закон тези двама държавни служители са длъжни да защитят общественото здраве поради своята позиция. Действията им по лицензиране на 5G обаче са в пряко противоречие. Основното доказателство за обвинението им е документът за присъединяване, който ще видите приложен от Кипърската медицинска асоциация (CyMA) и Кипърския национален комитет по околна среда и здраве на децата (CNCECH), в който се посочва, че лицензирането на 5G не може да се счита за безопасно и може да бъде опасно. Тази информация е изпращана многократно до тях без промяна в плановете им или предприемане на мерки за намаляване на тези рискове

 https://ehtrust.org/ormidia-cyprus-declares-village-5g-free-zone

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар