понеделник, 18 май 2020 г.

Изследване на италианския Институт Рамазини за безжичната радиация


Екипът на д-р Владимир Кефалов вече кара слепи мишки да проглеждат




Изследване на италианския Институт Рамазини за безжичната радиация: редки тумори в нервните клетки

10 ноември 2019


(Това е изследването, което цитират италианските общини, които забраняват 5
G.)

"След резултатите от Националната програма за токсикология (NTP), направена в САЩ, редки тумори на нервните клетки също бяха наблюдавани в проучването на института Рамазини:" Възможно е да се защитите, като вземете някои предпазни мерки "

Изследователят Фабиана Мансервизи разказва резултатите от експерименталното проучване на Института Рамазини (Ramazzini) върху въздействието на електромагнитните вълни и радиочестотите, по-специално на диапазоните 2G и 3G, които няма да изчезнат с появата на 5G (все още неизследвано поле), а ще бъдат добавени към него: "Целевите органи са мозъкът и сърцето. След това проучване, което сме свързали с това на Американската национална програма по токсикология, вероятно AIRC ще преоцени канцерогенните ефекти на радио-честотите."
Изследването проучва влиянието на излагането на хора на нивата на радиочестотна радиация (RFR), произведени от ретранслатори и предаватели (антени) за мобилна телефония, а днес изследователският екип на Института Рамазини обявява резултатите от изследването, най-голямото досега проведено по радиочестотно излъчване (RFR), озаглавено „Доклад за крайните резултати относно мозъчни и сърдечни тумори при плъхове Sprague-Dawley, изложени от пренатален живот до спонтанна смърт на радиочестотни електромагнитни полета, еквивалентни на екологичните емисии на антена с честота 1.8 GHz”.
Ramazzini изследва радиочестотните експозиции 1000 пъти по-ниски от проучването на National Toxicologic Program (USA) на клетъчни телефони и откри същите видове рак. Изследването, както обяснява Фабиана Мансервизи, е извършено с 2.448 плъха: „Те са били изложени на 1.8 GHz GSM радиация (от антени за мобилни телефони) в продължение на 19 часа на ден, от пренаталния живот (т.е. по време на бременността на техните майки) до спонтанната смърт (три години). Изследването включва дози, подобни на тези, открити в нашата жизнена и работна среда от 5, 25 и 50 V/m: тези нива са проектирани да имитират експозицията на цялото тяло, генерирана от антени, и са много по-ниски от тези, използвани в изследването на американската програма NTP".

Изследователите от Института Рамазини установяват статистически значимо увеличение на честотата на злокачествени шваноми - редки тумори на нервните клетки на сърцето, при мъжки плъхове от групата, изложени на най-високата интензивност на полето, 50 V/m.

Освен това италианските учени са установили увеличаване на честотата на други лезии, които вече са открити в изследването на NTP:
клетъчна хиперплазия на при мъжки и женски плъхове и злокачествени глиоми (мозъчни тумори) при женски плъхове при по-високата доза.

Всички нива на експозиция, използвани в това проучване, са при ограничението на FCC в САЩ за максимално разрешената експозиция за населението. С други думи, ако ретранслаторът излъчва това количество радиация, той се счита за съвместим с всички американски разпоредби и законодателство.

Как да се предпазите от вълните на мобилния телефон?

„Междувременно, опитайте се да държите телефона далеч от чувствителни области на тялото - обяснява изследователят от Рамазини - или по-скоро от репродуктивната система (не я дръжте в джоба си!) и сърцето, например, защото те са целеви органи. Главата трябва да се държи далеч от мобилния телефон. най-малко 20/30 см и затова се препоръчва използването на слушалки или „свободни ръце”. Друго предпазно средство: изключете или поставете смартфона в самолетен режим колкото е възможно повече, а също и през нощта, тъй като връзката за данни увеличава експозицията.

Институтът Рамазини е организация с нестопанска цел, основана през 1987 г. от професор Чезаре Малтони, онколог, и занимаваща се с изследвания и профилактика на рака. Институтът се ръководи от Центъра за изследване на рака "Чезаре Малтони", където се изследват канцерогенните рискове и токсичност на
множество вещества, осигурявайки научната основа за националното и международното законодателство. Профилактичните дейности се извършват в двете амбулаторни клиники на Института Рамазини, в Болоня и Ozzano dell'Emilia.


Няма коментари:

Публикуване на коментар