събота, 9 май 2020 г.

МЕЖДУНАРОДЕН АПЕЛ ЗА СПИРАНЕ НА 5G НА ЗЕМЯТА И В КОСМОСА





МЕЖДУНАРОДЕН АПЕЛ ЗА СПИРАНЕ НА 5G НА ЗЕМЯТА И В КОСМОСА

до ООН, СЗО, ЕС, Съвета на Европа
и правителствата на всички страни


Към
9 май 2020 г. Апелът е подписан от 275,366 души

Текстът на Апела на английски:
https://www.5gspaceappeal.org/the-appeal

Тук можете да подпишете Апела:

https://www.5gspaceappeal.org/sign-individual

Ние, долуподписаните учени, лекари, екологични организации и граждани от 204 страни, призоваваме за спешно спиране на внедряването 5G (пето поколение) безжична мрежа, включително 5G от космически спътници.

5G ще увеличи значително облъчването с радиочестотна радиация отгоре на вече функциониращите 2G, 3G и 4G мрежи за телекомуникации.

Радиочестотната радиацията е доказано вредна за хората и околната среда. Внедряването на 5G представлява експеримент върху човечеството и околната среда, който може да се определи като криминално престъпление съгласно международното право.

Резюме

Телекомуникационните компании в световен мащаб, с подкрепата на правителствата, са готови в следващите две години да пуснат безжичната мрежа на пето поколение (5G). Признато е, че това ще доведе до безпрецедентна обществена промяна в световен мащаб. Ще имаме „умни“ домове, „умни“ предприятия, „умни“ магистрали, „умни“ градове и автомобили със самостоятелно управление. Практически всичко, което притежаваме и купуваме, от хладилници и перални машини до бутилки с мляко, четки за коса и пелени за кърмачета, ще съдържа антени и микрочипове и ще бъде свързано безжично с интернет. Всеки човек на Земята ще има незабавен достъп до свръхвисокоскоростни безжични комуникации с всяка точка на планетата, дори в тропическите гори, средните океани и Антарктика.

Това, което не се признава, е, че това също ще доведе до безпрецедентни промени в околната среда в световен мащаб. Трудно е да си предствим планираната гъстота на радиочестотните предаватели. В допълнение към милиони нови 5G базови станции на Земята и 20 000 нови спътника в космоса, 200 милиарда предаващи обекти, според оценки, ще бъдат част от „Интернет на Нещата“ до 2020 г. и един трилион обекти няколко години по-късно. 5G на по-ниски честоти и с по-бавните скорости бяха вече внедрени в Катар, Финландия и Естония в средата на 2018 година. Планира се началото на 5Gна изключително високи (милиметрови вълни) честоти да започне от края на 2018 година.

Въпреки официалното отричане, доказателствата, че радиочестотната радиация е вредна за живота, вече са много бройни. Натрупаните клинични доказателства за болни и увредени хора, експериментални доказателства за увреждане на ДНК, клетки и органични системи в голямо разнообразие от растения и животни и епидемиологични доказателства, че основните заболявания на съвременната цивилизация - рак, сърдечни заболявания и диабет -са в по-голямата си част, причинени от електромагнитно замърсяване, формира литературна база с над 10 000 рецензирани проучвания.

Ако плановете на телекомуникационната индустрия за 5G се реализират, никой човек, нито едно животно, птица, насекомо или растение на Земята няма да могат да избегнат облъчването, 24 часа на ден, 365 дни в годината, на нива на радиация десетки и стотици пъти по-големи от съществуващите днес, без никаква възможност да се скрият нъкъде на тази планетата. Тези 5G планове заплашват да предизвикат сериозни, необратими ефекти върху хората и трайно увреждане на всички екосистеми на Земята.

Трябва да се предприемат незабавни мерки за защита на човечеството и околната среда в съответствие с етичните императиви и международните споразумения.

(Забележка: Препратките са налице като като хипервръзкии бележки.)

5G ще доведе до огромно увеличаване на неизбежното, неволно излагане на безжична радиация

Наземна 5G

За предаване на огромни количества данни, необходими за „Интернет на Нещата“ (IoT), 5G технологията, когато е напълно разгърната, ще използва милиметрови вълни, които трудно преминават твърд материал. Това изисква всеки превозвач да инсталира базови станции на всеки 100 метра във всяка градска зона в света. За разлика от предишните поколения на безжичната технология, при която една антена излъчва в широк обсег, базовите станции 5G и 5G устройствата ще разполагат смножество антени, подредени в „фазирани масиви“, които работят заедно, за да излъчват фокусирани, управляеми, лазерни лъчи, които се проследяват един друг.
Всеки 5G телефон ще съдържа десетки малки антени, всички работещи заедно за проследяване и насочване на тясно фокусиран лъч към най-близката клетъчна кула. Федералната комисия по комуникациите на САЩ (Federal Communication Commission FCC) прие правила, които позволяват ефективната мощност на тези лъчи да достигне до 20 вата, десет пъти по-мощни от нивата, разрешени за настоящите телефони.

Всяка 5G базова станция ще съдържа стотици или хиляди антени, насочващи едновременно множество лазерни лъчи едновременно към всички мобилни телефони и потребителски устройства в зоната за обслужване. Тази технология се нарича "многократно въвеждане на множество изходи" (“multiple input multiple output”) или MIMO. Правилата на FCC позволяват ефективната излъчена мощност на лъчите от базова 5G станция да бъде до 30 000 ватана 100 MHz от спектъра, или еквивалентно 300 000 вата на GHz от спектъра, десетки до стотици пъти по-мощни от нивата, разрешени за текущи базови станции.

Орбитно базирана 5G

Най-малко пет компании предлагат да осигурят 5G от космоса от комбинирани 20 000 спътника в ниска и средна земна орбита, които ще покрият Земята с мощни, фокусирани, управляеми лъчи. Всеки спътник ще излъчва милиметрови вълни с ефективна излъчвана мощност до 5 милиона вата от хиляди антени, подредени в фазирана решетка.

Въпреки че енергията, достигаща до земята от спътниците, ще бъде по-малка от тази на наземните антени, тя ще облъчи райони на Земята, които не са достигнати от други предаватели и ще бъдат като допълнение към наземните 5G предавания от милиарди IoT обекти. Още по-важно е, че сателитите ще бъдат разположени в магнитосферата на Земята, което оказва значително влияние върху електрическите свойства на атмосферата. Промяната на земната електромагнитна среда може да бъде дори по-голяма заплаха за живота, отколкото излъчването от наземните антени (виж по-долу).

Вредното влияние на радиочестотното радияция са вече доказани

Дори преди да бъде предложена 5G, десетки петиции и жалби от международни учени, включително Фрайбургската жалба (Freiburger Appeal), подписана от над 3000 лекари, призоваха за спиране на разширяването на безжичната технология и мораториум върху нови базови станции.

През 2015 г. 215 учени от 41 държави алармираха Организацията на обединените нации (ООН) и Световната здравна организация (СЗО). Те заявиха, че „последните многобройни научни публикации показват, че електромагнитните полета засягат живите организми дори на нива, доста под повечето международни и национални насоки“. Повече от 10 000 рецензирани научни изследвания показватвредата за човешкото здраве от радиочестотната радиация.

Ефектите включват:

•Промяна на сърдечния ритъм
•Променена генна експресия
•Променен метаболизъм
•Променено развитие на стволови клетки
•Рак
•Сърдечно-съдови заболявания
•Когнитивно нарушение
•Повреда на ДНК
•Въздействия върху общото благосъстояние
•Увеличени свободни радикали
•Затруднения в обучението и памет
•Нарушена функция и качество на сперматозоидите
•Спонтанен аборт
•Неврологични увреждания
•Затлъстяване и диабет
•Окислителен стрес

Отрицателните ефектите при децата включват аутизъм, хиперактивност с дефицит на внимание (ADHD) и астма .

Щетите не засягат само хората, тъй като има много доказателства за увреждане на различни растителни и диви животни, и лабораторни животни, включващи:

Мравките Птици  Горите  Жаби  Плодови мухи •Пчели  НасекомиБозайнициМишкитеРастенияПлъховетеДървета



Записани са и отрицателни микробиологични ефекти

Международната агенция за изследване на рака (International Agency for Research on Cancer IARC) от Световната Здравна Организация заключи през 2011 г., че радиочестотното излъчване с честоти 30 kHz -300 GHz е вероятно канцерогенно за хората (група 2B).Въпреки това, последните данни, включително последните проучвания за употребата на мобилни телефони и рисковете от рак на мозъка, показват, че радиочестотното лъчение е доказано канцерогенно за хората и сега трябва да бъде класифицирано като „канцероген от група 1“ заедно с тютюневия дим и азбеста. 



Повечето съвременни безжични сигнали са импулсно-модулирани. Увреждането се причинява както от високочестотната носеща вълна, така и от нискочестотните пулсации.


Разполагането на 5G сателити трябва да бъде забранено

Земята, йоносферата и долната атмосфера образуват глобалната електрическа верига, в която живеем. Добре установено е, че биологичните ритми на хората, птиците, хамстерите паяците са контролирани от естествената електромагнитна среда на Земята и благосъстоянието на всички организми зависи от стабилността на тази среда, включително от електрическите свойства на атмосферата.Cherry,в своята книга обяснява значението на резонансите на Шуман и защо йоносферните нарушения могат да променят кръвното налягане и мелатонина и да причинят „рак, репродуктивна, сърдечна, неврологична болест и смърт”.

Тези елементи на нашата електромагнитна среда вече са променени от радиация от електропроводи. Хармоничното лъчение на силовата линия достига до йоносферата и магнитосферата на Земята, където се усилва чрез взаимодействия между вълни и частици.

През 1985 г. д-р Робърт О. Бекер предупреждава, че хармоничното излъчване на силовата линия вече е променило структурата на магнитосферата и че продължаващото разширяване на този ефект “застрашава жизнеспособността на целия живот на Земята”.
Поставянето на десетки хиляди сателити директно в йоносферата и магнитосферата, излъчващи модулирани сигнали с милиони вата и милиони честоти, вероятно ще промени нашата електромагнитна среда извън способността ни да се адаптираме.

Неформалният мониторинг вече е предоставил доказателства, показващи сериозни последици за хората и животните от приблизително 100 спътника, които са предоставили 2G и 3G телефонни услуги от ниска орбита от 1998 г. насам. Трябва да се вземат под внимание познанията от други релевантни научни дисциплини, включително областите на физиката на атмосферата и акупунктурата.

Добавянето на 20 000 5G сателита допълнително ще замърси глобалната електрическаверига и би могло дапромени резонансите на Шуман, с които еволюира целия живот на Земята. Ефектът ще бъде универсален и може да бъде дълбоко вреден.

5G е качествено и количествено различно от 4G

Идеята, че ще толерираме десетки и стотици пъти повече радиация в милиметрови дължини на вълните се основава на дефектно моделиране на човешкото тяло като черупка, напълнена с хомогенна течност. 

Предположението, че милиметровите вълни не проникват отвъд кожата напълно игнорира факта, че нервите, кръвоносните съдове и други електрически проводящи структури могат да пренасят радиационно индуцирани токове дълбоко в тялото.

Друга, потенциално по-сериозна грешка е, че фазовите масиви не са обикновени антени. Когато обикновеното електромагнитно поле влезе в тялото, то причинява движението на зарядите и теченията. Но когато в тялото попаднат изключително кратки електромагнитни импулси, се случва нещо друго: движещите се зареждания стават малки антени, които пренасят електромагнитното поле и го изпращат по-дълбоко в тялото. Тези повторни вълни се наричат прекурсори на Брилуен (Brillouin precursors). Те стават значими, когато мощността или фазата на вълните се променят достатъчно бързо. 5G вероятно ще задоволи и двата критерия.

Освен това, плиткото проникване само по себе си представлява уникална опасност за очите и за най-големия орган на тялото, кожата, както и за много малки същества. Наскоро бяха публикувани проучвания, които предвиждат термични изгаряния на кожата при хора от 5G радиация и резонансна абсорбция от насекоми, които абсорбират до 100 пъти по-голяма радиация при милиметрови дължини на вълните, както правят в момента в употреба.

Тъй като популациите на летящи насекоми са намалели с 75-80% от 1989 г. насам, дори в защитени природни зони, 5G радиацията може да има катастрофални ефекти върху популациите от насекоми по света. Проучване на Ом Ганди (Om Gandhi)от 1986 г. предупреждава, че милиметровите вълни се абсорбират силно от роговицата на окото и че обикновените дрехи, които са с дебелина милиметър, увеличават абсорбцията на енергия от кожата чрез ефект на резонансния тип. Ръсел Russell (2018) разглежда известните ефекти на милиметровите вълни върху кожата, очите (включително катарактата), сърдечната честота, имунната система и ДНК.91

Регулаторите умишлено игнорират научните доказателства за вредата

Заинтересовани страни в развитието на 5G са индустрията и правителствата, докато известни учени, които са документирали биологични ефекти върху хората, животните, насекомите и растенията, и тревожните ефекти върху здравето и околната среда в рецензирани проучвания са игнорирани. Причината за настоящите неадекватни мерки за безопасност е, че конфликтите на интереси между органите за определяне на стандарти „поради техните взаимоотношения с телекомуникационни или електрически компании подкопават безпристрастността, което вреди на регулирането на стандартите за облъчване с нейонизираща радиация“. Почетен професор Мартин Л. Пал излага подробно конфликтите на интереси и списъците с важни изследвания, които са били игнорирани, в неговия доклад [93].

Термичната хипотеза е остаряла - необходими са новистандарти за безопасност

Настоящите насоки за безопасност се основават на остарялата хипотеза, че загряването е единственият вреден ефект на електро-магнитните лъчи. Както Марков и Григориев са заявили: "Днес стандартите не отчитат реалното замърсяване на околната среда с нейонизиращо лъчение".

Стотици учени, включително много поддръжници на тази жалба, са доказали, че много различни видове остри и хронични заболявания и наранявания са причинени без загряване ("нетоплинен ефект") от нивата на радиация, далеч под международните насоки и почти нулеви нива на мощност. Ефекти, установени при 0,02 picowatts (трилионни части от ват) на квадратен сантиметър или по-малко, включват променена генетична структура в E. Coli и при плъхове, променена електроенцефалография при хора, стимулиране на растежа при бобени култури и стимулиране на овулацията при пилета.

За предпазване от нетоплинните ефекти, трябва да се има предвид продължителността на експозицията. 5G ще изложи всички на много повече облъчвания едновременно и непрекъснато, ден и нощ без прекратяване.

Необходими са нови стандарти за безопасност и те трябва да се основават на кумулативна експозиция, а не само на нивата на мощност, но също и на честотата, честотната лента, модулацията, формата на вълната, широчината на импулса и други биологично важни свойства.

Антените трябва да бъдат ограничени до конкретни, публично определени места. За да се защитят хората, антените трябва да се намират далеч от мястото, където хората живеят и работят, и да бъдат изключени от обществените пътища, където хората ходят. За да защитят дивата природа, те трябва да бъдат изключени от природни резервати и строго сведени до минимум в отдалечените райони на Земята. За да се защитят всички животни, търговските комуникационни спътници трябва да бъдат ограничени по брой и забранени в ниска и средна орбити. Фазираните масиви трябва да бъдат забранени на Земята и в Космоса.

Радиочестотната радиация има както остри, така и хронични ефекти

Радиочестотното излъчване има непосредствени и дългосрочни ефекти.
Рак и сърдечни заболявания са примери за дългосрочни ефекти. Промени в сърдечния ритъм и промени в мозъчната функция (ЕЕГ) са примери за непосредствени ефекти.

Синдром, наречен радиовълнова болест в бившия Съветски съюз, който днес се нарича електромагнитна свръхчувствителност (EHS), може да бъде остър или хроничен.

Професор д-р Карл Хехт публикува подробна история на тези синдроми, съставен от преглед на повече от 1500 руски научни статии и клинични истории на повече от 1000 от неговите собствени пациенти в Германия. Обективните находки включват нарушения на съня, нарушено кръвно налягане и сърдечна честота, нарушения в храносмилането, загуба на коса, шум в ушите и кожен обрив. Субективните симптоми включват замаяност, гадене, главоболие, загуба на паметта, неспособност за концентрация, умора, грипоподобни симптоми и сърдечна болка.[104]

Насока за EUROPEEM EMF 2016 директива гласи, че електромагнитна свръхчувствителност (electromagnetic hypersensitivity EHS) се развива, когато хората „непрекъснато се излагат в ежедневието си“ на повишаване на нивата на електро-магнитна радиация (ЕМР), и че „намаляване и превенция на експозицията на ЕМР“ е необходимо за възстановяване на здравето на тези пациенти.[105]

Електромагнитна свръхчувствителност вече не трябва да се счита за болест, а за резултат от токсична среда, която засяга все по-голяма част от населението, оценява се вече на 100 милиона души по света, и това може скоро да засегне всеки, ако е разрешено световното внедряване на 5G.

Международната научна декларация за Електромагнитна свръхчувствителност и множествената химична чувствителност (MCS), Брюксел, обяви през 2015 г., че „игнорирането на проблема вече не е опция... [Е] единодушно признаваме тази сериозна опасност за общественото здраве. Спешно изискваме да се приемат и да се приоритизират основните мерки за първична превенция, за да се предотврати тази световна пан-епидемия в перспектива “.[109]

Световните правителства не изпълняват задължението си да се грижат за населението, което управляват

В бързината си да внедрят 5G и да насърчават неограниченото използване на космическото пространство, Европейският съюз, САЩ и националните правителства по света предприемат стъпки, за да осигурят регулаторна среда без бариери. Те забраняват на местните власти да прилагат законодателство в областта на околната среда, и „в интерес на бързото и икономично разгръщане”, като премахват „ненужните тежести... като например местните процедури за планиране [и] разнообразието от специфични ограничения на електромагните емисии и на методите, необходими за агрегирането им “.

Правителствата също така приемат закони, които позволяват на безжичните съоръжения да бъдат разрешени за използване във всички публични пътища. Към днешна дата повечето безжични съоръжения са разположени на частна собственост на известно разстояние от домовете и бизнеса. За да бъдат разположени на разстояние по-малко от 100 метра, както се изисква от 5G, сега те ще бъдат разположени на тротоара директно пред домовете и бизнесите и близко над главите на пешеходците, включително майки с бебета.

Изискванията за публични известия и публичните изслушвания се премахват. Дори да е имало изслушване и 100 научни експерти да свидетелстват срещу 5G, са приети закони, които правят незаконно местните власти да ги вземат под внимание. Законът в САЩ, например, забранява на местните власти да регулират безжичната технология „въз основа на въздействието на радиочестотната радиация върху околната среда“, и съдилищата са променили регулаторните решения за разполагане на клетъчни кули, само защото повечето от обществените показания са за здравето.

Застрахователите няма да осигурят покритие срещу рискове от ЕМР и няма никаква яснота относно това кой субект ще носи юридическа отговорност за щети върху живота и имуществото, произтичащи от експозиция на 5G, независимо дали на земята или в космоса.

При липсата на договорен всеобхватен правен режим, регулиращ дейностите в космоса, юридическата отговорност за тези дейности не съществува, въпреки перспективата за излагане на риск на цели континенти, атмосферата и океаните.

Международните споразумения се нарушават

Деца и грижата за тях

Конвенцията на Организацията на обединените нации за правата на детето: Държавите „се задължават да осигурят на детето такава закрила и грижи, каквито са необходими за неговото благосъстояние“ (чл. 3), „гарантиране на... оцеляването и развитието на детето“ (Член 6) и „предприемане на подходящи мерки за борба с болестите... като се вземат предвид опасностите и рисковете от замърсяването на околната среда“ (член 24, буква в).

Кодексът на Нюрнберг (1947) се прилага за всички експерименти върху хора, като по този начин включва разгръщането на 5G с ново, по-високо облъчване с радиочестотно излъчване, което не е било предварително изпитано за безопасност. 

“Доброволното съгласие на човешкиясубект е абсолютно необходимо” (чл. 1).

Експозицията на 5G ще бъде неволна.
„Не трябва да се провежда експеримент, когато има априорна причина да се смята, че ще настъпи смърт или инвалидизиращо нараняване“ (член 5).

Резултатите от над 10 000 научни изследвания и гласовете на стотици международни организации, представляващи стотици хиляди членове, които са претърпели вреди и са били изместени отдомовете си с вече съществуващи безжични телекомуникационни съоръжения, са „априори причини да се смята, че смърт или инвалидизaция ще последват”.

Задължение за информиране и електромагнитните полета (ЕМП)

Световната асамблея за стандартизация в областта на далекосъобщенията (2012 г.) на Международния съюз по далекосъобщения (ITU) заяви, че "е необходимо да се информира обществеността за потенциалното въздействие на електромагнитните полета (ЕМП), за да се гарантира спазването на съответните международни препоръки за защита на здравето от неблагоприятния ефект на ЕМП.“

Средносрочният преглед на Европейския план за действие в областта на околната среда и здравето 2004-2010 г. (2008 г.): „Европейският парламент заяви, че ограниченията за електромагнитните полета са определени за широката общественост и са остарели, очевидно в случая на Белгия, Италия и Австрия, и не се занимават с въпроса за уязвимите групи, като бременни жени, новородени бебета и деца."

Резолюция 1815 (Съвет на Европа, 2011 г.): "Да се предприемат всички разумни мерки за намаляване на излагането на електромагнитни полета, особено на радиочестоти от мобилни телефони, и по-специално излагането на деца и младежи."

Околна среда

Декларацията на Конференцията на ООН по въпросите на околната среда на човека (1972 г.): "Изхвърлянето на токсични вещества ... в такива количества или концентрации, които надвишават капацитета на околната среда да ги направи безвредни, трябва да бъде спряно, за да се гарантира, че не се причиняват сериозни или необратими щети на екосистемите “(принцип 6).

Световната харта за природата (1982): "Действия, които могат да причинят необратими щети на природата, трябва да се избягват ..." [член 11].

Декларацията от Рио за околната среда и развитието (1992 г.): "Държавите имат ... отговорността да гарантират, че дейностите под тяхна юрисдикция или контрол не причиняват вреда на околната среда на други държави извън границите на националната юрисдикция" (принцип 2).

Световната среща на върха на ООН за устойчиво развитие (2002 г.): "Налице е спешна необходимост от ... създаване на по-ефективни национални и регионални политики за реакция на екологични заплахи за човешкото здраве" (параграф 54, буква к).

Африканската конвенция за опазване на природата и природните ресурси (2017): "Страните ще ... предприемат всички подходящи мерки за предотвратяване, смекчаване и отстраняване, доколкото е възможно, на вредни въздействия върху околната среда, по-специално от радиоактивни, токсични и други опасни вещества и отпадъци“ (член 13).

Здраве и човешки права

Всеобщата декларация за правата на човека (1948):"Всеки има право на живот, свобода и сигурност на личността" (член 3).

Глобалната стратегия на ООН за здравето на жените, децата и младежите (2016-2030 г.) има за цел и цели „трансформиране” чрез разширяване на благоприятна среда; да "оцелее" чрез намаляване на смъртността при майките и новородените; и да "процъфтяват" чрез осигуряване на здраве и благополучиеи намаляване на смъртните случаи и заболяванията, свързани с замърсяването.

Космическо пространство

Договорът за космическото пространство(1967 г.) изисква използването на космическото пространство да се провежда", за да се избегне вредното замърсяване, както и неблагоприятните промени в околната среда на Земята" (член IX).

Насоките на Организацията на обединените нации за дългосрочна устойчивост на дейностите в космическото пространство (2018 г.): "Държавите и международните междуправителствени организации следва да се занимават с ... рискове за хората, собствеността, общественото здраве и околната среда, свързани с изстрелването, влизане на космически обекти “(насока 2.2 (в)).

Световните правителства си играят с живота на Земята

Алберт Айнщайн е известен с твърдението, че "Бог не играе хазарт“, казва." И все пак, следвайки предаването на Земята и от пространството на 5G, безпрецедентна технология от милиметрови вълни, използвани преди това като енергийно оръжие във военни операции и контрол на тълпата, световните правителства безразсъдно играят зарове с бъдещето на живота на Земята.

Да се откаже да приеме и приложи приложимото и валидно научно познание е етично неприемливо. Съществуващите проучвания показват, че 5G - и особено базираните в космоса, противоречат на принципите, заложени в множество международни споразумения.

Призоваваме ООН, СЗО, ЕС, Съвета на Европаи правителстватана всички нации,

(а) да предприемат незабавни мерки за спиране на 5G на Земята и в космоса, за да се защити цялото човечество, особено неродените, бебетата, децата, юношите и бременните жени, както и околната среда;

(б) да се спазва Конвенцията на ООН за правата на детето и Резолюция 1815 на Съвета на Европа, като информират гражданите, включително учителите и лекарите, за рисковете за здравето (за възрастни и деца) от радиочестотното лъчение и защо трябва те да избягват безжични комуникации и базови станции, особено в близост до дневни центрове, училища, болници, домове и работни места;

(в) да налагат жични телекомуникационни мрежи вместо безжични;

(г) да се забрани на безжичната / телекомуникационната индустрия да лобира организации при вземането на важни решения, касаещи по-нататъшно разширяване на радиочестотното излъчване, включително наземно и космическо 5G;

(д) да назначи незабавно, без да влияе върху индустрията, международни групи от независими, наистина безпристрастни ЕМП и научни работници в областта на здравеопазването без конфликт на интереси с цел установяване на нови международни стандарти за радиочестотно излъчване, които не се основават само на мощност нива, които отчитат кумулативната експозиция, и които предпазват от всички въздействия върху здравето и околната среда, а не само термичните ефекти, и не само въздействията върху хората;

(е) да назначат незабавно международни групи от учени с опит в областта наЕМП, здравето, биологията и физиката на атмосферния въздух с цел разработване на цялостна регулаторна рамка, която да гарантира, че използването на космическото пространство е безопасно за хората и околната среда, като се вземат предвид Радиочестотно излъчване, изгорели ракетни газове, черни сажди и космически отпадъци и тяхното въздействие върху Озоновия слой, глобалното затопляне, атмосферата и запазването на живота на Земята. Не само наземните, но и космическите технологии трябва да бъдат устойчиви за възрастни и деца, животни и растения.

Моля свържете се с нас като посочите мерките, които възнамерявате да предприемете, за да защитите населението на света от излагане на радиочестотно излъчване, особено 5G радиация. Тази жалба и вашият отговор ще бъдат публично достъпни на



С уважение,

Arthur Firstenberg, администратор на жалбата,

info@5gspaceappeal.org


На оригиналната страница на Апела, след основния текст, са посочени 123 референции (литературни източници):


8 коментара:

  1. Крайно време всички хора по света да защитаваме здравето си,свободата ,а не да търпим тези опити със човечеството чрез Петото поколение безжични мрежи.

    ОтговорИзтриване
  2. Крайно време е всички хора на земята да защитаваме здравето си и децата. Също ЦЯЛАТА екология и животинския вид. А не да търпим тези опити с човечеството чрез пето поколение безжични мрежи.

    ОтговорИзтриване
  3. До като не постигнат целта си няма да оставят човечеството и природата на мира, та те отдавна вече я рушат! На ударът се отвръща само с по-силен удар те не са най-умните нито най-силните!

    ОтговорИзтриване
  4. Всички ораганизации, до които е адресиран този апел са техни по-добре да се адресира до всички народи за да излязат и се защитят,но и медиите са в техни ръце въпреки това сигурно има начин!

    ОтговорИзтриване
  5. Много са тези, които ще бъдат засегнати , а те носят отговорност и за живия живот и за невинните деца, и ьа планетата като цяло! Време е да се обърнат нещата в положителна посока!

    ОтговорИзтриване
  6. Браво добре манипулирана статия. Е как не измряхме на средни вълни при мощности от 100000вата. А сега ще мрем от 20 вата. Моля за актуална информация

    ОтговорИзтриване