неделя, 17 май 2020 г.

БЕЛГИЯ: Валония сформира комисия от експерти за оценка на рисковете от 5 G



Ericsson, Corda Campus launching first 5G Life Campus in Belgium ...



БЕЛГИЯ: Валония сформира комисия от експерти за оценка на рисковете от 5 G

15 май 2020


Белгийският регион Валония обяви стартирането на комисия от експерти, който ще разгледа влиянието на 5G мрежите върху здравето и околната среда. Пускането на 5G мрежи няма да стане, докато комисията не даде своите препоръки, които се очакват до края на тази година, съобщи правителството.


На ранния етап комисията ще разгледа редица фактори, включително въздействието на 5G върху защитата и безопасността на личните данни, общественото здраве и факторите на околната среда като биоразнообразието и дивата природа. Очаква се тя да разчита на съществуващата научна литература за оценка на потенциалните рискове и да представи резултатите си преди старта на 5G във Валония.

Във втора фаза 12-членната комисия ще извършва периодични оценки и ще прецени дали е необходимо да се актуализира съществуващото законодателство за електромагнитните и радио емисиите от 2009. г.

Правителството заяви, че очаква новите 5G услуги да спазват съществуващото законодателство за антените и ще работят на равнище ЕС, за да гарантира, че се приемат регулации в съответствие с препоръките на СЗО и принципа на предпазливостта пред неизвестни рискове.


Няма коментари:

Публикуване на коментар